​Wafelki

​Wafelki
​Wafelkimateriały prasowe
​Wafelki
​Wafelkimateriały prasowe

Składniki

  • 5 dużych prostokątnych wafli (bez mleka w proszku)
  • ½ kg dżemu z czarnej porzeczki
  • 3 szklanki ugotowanej ciecierzycy (ok. 1 szklanki suchej)
  • 1 puszka mleka kokosowego 400 g (o zawartości tłuszczu powyżej 17% i kokosa 75%), wstawiona na 1-2 dni do lodówki
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego lub innego rafinowanego
  • 2 łyżki kakao
  • 200 g czekolady gorzkiej (o zawartości kakao 70%)

Wykonanie:

Pyszności z roślin, Paweł Ochman
Pyszności z roślin, Paweł OchmanWydawnictwo Znak
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?