Reklama

Reklama

Walentynkowy Naked Cake

Gotowy w 15 minut!

Składniki

  • śmietanka słodka 36% - 500 ml
  • serek mascarpone – 500 g
  • cukier puder – 6 łyżek
  • laska wanilii – ½ sztuki
  • świeże maliny – 300 g
  • borówki amerykańskie – 300 g
  • spody tortowe ciemne (np. od Dan Cake) – 3 sztuki
  • gałązki rozmarynku (do dekoracji)
  • cukier puder (do dekoracji)
  • Poncz do nasączenia spodów:
  • herbata earl grey – 1/2 filiżanka
  • sok z połówki limonki
  • sok z połówki pomarańczy

Zimną herbatę połączyć z sokami i wymieszać.

Sposób przygotowania

Reklama

Do miseczki wsypać cukier i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. Śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier z wanilią. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Z ubitej śmietany odłożyć do osobnej miseczki 5 łyżki kremu do dekoracji. Do pozostałej części kremu dodać owoce zostawiając część do dekoracji. Spody tortowe dan cake nasączyć ponczem i przełożyć kremem z owocami. Boki tortu posmarować cienką warstwą odłożonej śmietany. Wierzch tortu udekorować owocami, gałązkami rozmarynku i obsypać dekoracyjnie cukrem pudrem. Tort schłodzić w lodówce ok. 2 godzin. 

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje