Reklama

Reklama

Waniliowy krem do ciast

Domowe wypieki najlepiej smakują z odrobiną kremu, który świetnie urozmaica słodką przekąskę, a także pomaga w przełamaniu suchości ciasta. W sklepach można kupić co prawda gotowe kremy waniliowe, ale niemal zawsze mają w sobie ogromną ilość cukru i tłuszczu, a niektóre pozostawiają nieprzyjemny, sztuczny posmak. Właśnie dlatego warto przygotowywać domowej roboty kremy do ciast! U nas przepis, jak zrobić waniliowy krem do przekładania ciast - to dziecinnie proste!

Składniki

  • budyń waniliowy
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 jaja

Jak przygotować z nich smakowity krem? Zobacz:

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: krem do ciasta | krem waniliowy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy