Warzywa faszerowane
Zwykłe ziemniaki czy dynia staną się niezwykłym daniem, jeśli nafaszerujesz je różnymi pysznościami, które podpowie ci fantazja.
Awokado z melonem
Składniki dla 4 osób:
- 2 awokado
- 15 dag krewetek
- 2 pomidory
- 2 melony lub 2 jabłka
- pół puszki kukurydzy
- szczypiorek
- olej
- ostra czerwona papryczka
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki i trochę miąższu. Na oleju podsmaż krewetki z posiekanym czosnkiem. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, miąższ pokrój w kostkę. Melona lub jabłko pokrój. Papryczkę posiekaj drobno.
2. Wymieszaj wszystkie składniki. Układaj je w wydrążonym awokado, posyp szczypiorkiem. Podawaj z bagietką i sałatą.
Czas przygotowania: ok. 20 minut