Warzywa faszerowane

Zwykłe ziemniaki czy dynia staną się niezwykłym daniem, jeśli nafaszerujesz je różnymi pysznościami, które podpowie ci fantazja.

Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki i trochę miąższu
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki i trochę miąższuPicsel123RF/PICSEL

Awokado z melonem

Składniki dla 4 osób:

  • 2 awokado
  • 15 dag krewetek
  • 2 pomidory
  • 2 melony lub 2 jabłka
  • pół puszki kukurydzy
  • szczypiorek
  • olej
  • ostra czerwona papryczka
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki i trochę miąższu. Na oleju podsmaż krewetki z posiekanym czosnkiem. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, miąższ pokrój w kostkę. Melona lub jabłko pokrój. Papryczkę posiekaj drobno.

2. Wymieszaj wszystkie składniki. Układaj je w wydrążonym awokado, posyp szczypiorkiem. Podawaj z bagietką i sałatą.

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas