Reklama

Reklama

Warzywa smażone z kiełbaską

Smaczne warzywa z mięsnym dodatkiem

Składniki

  • papryka zielona
  • papryka żółta
  • 3 pomidory
  • cebula
  • 50 dag kiełbasy
  • 10 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 gałązki bazylii
  • olej
  • szczypta papryki w proszku
  • sól
  • pieprz


Sposób przygotowania

Reklama

1. Kiełbasę, cebulę i paprykę pokrój. Pieczarki opłucz, pokrój w kostkę. 

2. Cebulę podsmaż, dodaj kiełbasę, pieczarki, paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw papryką w proszku, solą i pieprzem. 

3. Duś pod przykryciem. Wrzuć pokrojone pomidory i podgrzewaj jeszcze kilka chwil. Podawaj danie posypane posiekanymi listkami bazylii. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje