Warzywny gulasz na dziewięć sposobów

Jarska fasolka po bretońsku
Jarska fasolka po bretońsku123RF/PICSEL

Jarska fasolka po bretońsku

Składniki

  • 50 dag suchej białej fasoli
  • 1 i 1/2 kg cukinii
  • 3 małe bakłażany
  • 5 marchewek
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 4 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2/3 szkl. koncentratu pomidorowego
  • 4 pomidory
  • 4 łyżki oleju
  • suszony tymianek
  • sól, pieprz
6 słoików 1 l

Sposób przygotowania:

Wersja light

Wersja przeciw siniakom

Cukiniowe ragoût

Cukiniowe ragoût
Cukiniowe ragoût123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 kg pomidorów
  • 1 kg czerwonej papryki czerwonej
  • 1 kg cukinii
  • 1 kg cebuli
  • 40 dag ryżu
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. octu jabłkowego 6-proc.
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
5 słoików 1 l

Sposób przygotowania:

Wersjia light

Wersja antymiażdżycowa

Paprykowa potrawka

Paprykowa potrawka
Paprykowa potrawka123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 kg papryki
  • 1 kg bakłażanów
  • 1 kg pomidorów
  • 4 marchewki
  • 4 cebule
  • 1/2 szkl. oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • po 8 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
  • 4 listki laurowe
  • sól, mielony pieprz
6 słoików 1 l

Sposób przygotowania:

Wersja light

Wersja przy migrenach

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?