Reklama

Warzywny kulebiak

Znika ze stołu w 5 minut!

Składniki dla: 8 osób

Składniki

  • 50 dag mąki
  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • łyżeczka cukru
  • 4 dag drożdży
  • olej
  • sól
  • 1 kg szpinaku
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • 25 dag sera ricotta
  • ser feta
  • sól
  • oliwa
  • sezam

Sposób przygotowania

1. Drożdże rozetrzyj z cukrem, łyżką mąki i mleka, odstaw na 20 min. Z mąki, jaj, mleka, drożdży, szczypty soli wyrób ciasto. Wlej olej, ponownie wyrób i odstaw do wyrośnięcia. 

2. Podsmaż cebulę, czosnek i szpinak. Dodaj sok ricottę i fetę - dopraw. Farsz wyłóż na ciasto, zwiń w rulon. Odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj je roztrzepanym żółtkiem i posyp sezamem. Piecz w temp. 180°C ok. 35 minut

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy