Warzywny kulebiak
Znika ze stołu w 5 minut!

Składniki
- 50 dag mąki
- 3 jajka
- szklanka mleka
- łyżeczka cukru
- 4 dag drożdży
- olej
- sól
- 1 kg szpinaku
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- 25 dag sera ricotta
- ser feta
- sól
- oliwa
- sezam
8 osób
Sposób przygotowania
1. Drożdże rozetrzyj z cukrem, łyżką mąki i mleka, odstaw na 20 min. Z mąki, jaj, mleka, drożdży, szczypty soli wyrób ciasto. Wlej olej, ponownie wyrób i odstaw do wyrośnięcia. 2. Podsmaż cebulę, czosnek i szpinak. Dodaj sok ricottę i fetę - dopraw. Farsz wyłóż na ciasto, zwiń w rulon. Odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj je roztrzepanym żółtkiem i posyp sezamem. Piecz w temp. 180°C ok. 35 minut