Wątróbka drobiowa na słodko

Wątróbka dostarczy m.in. potasu i cynku, które poprawiają zdolność rozumowania.

Składnik na 4 porcje: 

  • 600 g wątróbki drobiowej
  • 2 jabłka
  • 10 truskawek
  • 100 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:

Wątróbkę  podsmaż do momentu, aż się zrumieni. Dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z patelni, na którą wlej wino i ocet balsamiczny. Wrzuć jabłka pokrojone w ćwiartki lub ósemki, czosnek i rozmaryn. Poczekaj, aż sos odparuje, wrzuć truskawki i wątróbkę. Duś przez 2-3 minuty.

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje