Reklama

Reklama

Wegańska sałatka do dań z grilla

Na grillu można również przygotować pyszne warzywa, które połączone z odpowiednim sosem stworzą wyśmienite danie, idealne dla wegan i wegetarian.

Składniki

  • 300 g młodych ziemniaków
  • Kilka rzodkiewek
  • Zielona fasolka
  • Oliwa z oliwek
  • Dressing włoski np. marki Kühne
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyj i zawiń w folię aluminiową. Umieść w dobrze rozgrzanym grillu i piecz do momentu, kiedy będą miękkie. Fasolkę umyj, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem i również grilluj do miękkości. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Kiedy warzywa będą już miękkie połącz wszystko razem i dopraw dressingiem włoskim.

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje