Reklama

Reklama

Wegański przysmak z soczewicy

Smakowita propozycja dla miłośników past kanapkowych. Łatwa do przygotowania i wyjątkowo zdrowa. Kanapki znikną w mgnieniu oka.

Sposób przygotowania:

1. Czerwoną soczewicę gotuj według przepisu na opakowaniu, aż zacznie się rozpadać, ostudź. Jeśli będzie rzadka, osącz na sicie.

Reklama

2. Osobno ugotuj do miękkości marchewkę. Posiekaj ją, a potem zmiksuj na gładką pastę razem z ostudzoną soczewicą. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany bardzo drobno czosnek.

3. Całość wymieszaj z oliwą i pastą pomidorową lub paprykową. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sporą szczyptą kuminu oraz sproszkowanym imbirem. Podawaj do chleba

Dowiedz się więcej na temat: pasta kanapkowa | dania wegetariańskie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje