Wegańskie brownie ze słodkich ziemniaków

Znalezienie zdrowego przepisu na słodycze nie jest łatwe. Wypróbuj pomysł na wegańskie brownie do którego przygotowania wykorzystuje się tylko naturalne substancje słodzące.

wegańskie brownie
wegańskie brownie© Photogenica

Składniki:

pure ze słodkich ziemniaków
© Photogenica

1 szklanka puree ze słodkich ziemniaków ( 2 średniej wielkości ziemniaki)

½ szklani masła migdałowego

2 łyżki syropu klonowego

¼ szklanki kakao

mieszanie ciasta
© Photogenica

Słodkie ziemniaki obierz, pokrój na kawałki i ugotuj. Przygotuj z ugotowanych ziemniaków puree. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Masło migdałowe umieść w garnku i rozpuść. Dodaj syrop klonowy. W dużej misce wymieszaj purre z masłem i syropem, dodaj kakao i wszystko dobrze wymieszaj.

ciasto
© Photogenica

Blaszkę do pieczenia posmaruj tłuszczem. Wlej ciasto na blaszkę i piecz przez około 20 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ciasto przechowuj w lodówce.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas