Wegańskie brownie ze słodkich ziemniaków
Znalezienie zdrowego przepisu na słodycze nie jest łatwe. Wypróbuj pomysł na wegańskie brownie do którego przygotowania wykorzystuje się tylko naturalne substancje słodzące.
Składniki:
1 szklanka puree ze słodkich ziemniaków ( 2 średniej wielkości ziemniaki)
½ szklani masła migdałowego
2 łyżki syropu klonowego
¼ szklanki kakao
Słodkie ziemniaki obierz, pokrój na kawałki i ugotuj. Przygotuj z ugotowanych ziemniaków puree. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Masło migdałowe umieść w garnku i rozpuść. Dodaj syrop klonowy. W dużej misce wymieszaj purre z masłem i syropem, dodaj kakao i wszystko dobrze wymieszaj.
Blaszkę do pieczenia posmaruj tłuszczem. Wlej ciasto na blaszkę i piecz przez około 20 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ciasto przechowuj w lodówce.