Wege lunchbox z orzechową posypką w słoiczku
Zamiast podjadać w pracy niezdrowe przekąski, postaw na pełnowartościowy posiłek!

Składniki
- 180 g marynowanego tofu
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 150 g mieszanki sałat
- 2 zielone jabłka
- 75 g orzechów pekan np. Bakalland
- 100 g żurawiny całe owoce np. Bakalland
- Pęczek szczypiorku
- Pieprz i sól
Sposób przygotowania
Tofu kroimy w kostkę i przez chwilę podsmażamy na rozgrzanej patelni. Warzywa myjemy. Siekamy szczypiorek, a jabłko kroimy w drobną kostkę (nie obieramy jabłka ze skórki). Tofu mieszamy z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem, doprawiamy. Sałatkę układamy warstwowo w słoiczku - najpierw tofu z jogurtem, później jabłka, następnie żurawina, orzechy i na końcu kilka liści sałaty.