Wegetariańska paella

Paella
Paella123RF/PICSEL

Składniki

  • po 1 czerwonej i zielonej papryce
  • 1/2 średniej cukinii
  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szkl. czarnych oliwek
  • 1 duża szalotka
  • 30 dag ryżu typu arborio
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • po szczypcie szafranu lub kurkumy i pieprzu cayenne
  • 2 szkl. bulionu
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • sól
  • oliwa
  • natka i 1 cytryna do dekoracji
4-5 porcji

Sposób przygotowania

Klasyczna paella - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?