Wegetariańskie desery z wykorzystaniem bakalii

Tofurnik
Tofurnikmateriały prasowe

Wege sernik, czyli tofurnik z migdałami

Składniki

  • 100 g kruchych ciastek (np. owsianych)
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 360 g tofu naturalnego
  • Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • Pół szklanki mleka roślinnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 g Daktyli np. Całe Owoce Bakalland
  • Sok z 1 cytryny
  • 50 g gorzkiej czekolady 80%
  • 100 g Migdałów np. Bakalland
  • 100 g Migdałów w płatkach np. Bakalland
Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Krem czekoladowy
Krem czekoladowymateriały prasowe

Doskonały czekoladowo – daktylowy mus z orzechami

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady 80%
  • 100 g Daktyli np. Całe Owoce Bakalland
  • 100 g Migdałów lekko solonych np. Bakalland
  • 150 ml wody z puszki lub słoika ciecierzycy
  • szczypta soli
5 słoików
Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowemateriały prasowe

Idealne ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi

Składniki

  • 350 g marchewki
  • 1 opakowania Siemienia lnianego np. Bakalland
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 250 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g Orzechów włoskich np. Bakalland
  • 75 g Nerkowców Bakalland
  • 1/3 szklanki mleka migdałowego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • Sok z połowy cytryny
Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkoweINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?