Wegetariańskie kiełbaski smażone z cebulką

Wegetariańskie kiełbaski smażone z cebulką
Wegetariańskie kiełbaski smażone z cebulką123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5 szklanki seitanu (glutenu)
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 200 g tofu
  • 4 młode buraczki (z botwinki)
  • 1 młoda marchewka
  • pół szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • pół szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego/kokosowego
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • 1 łyżka pikantnej papryki
  • 2 cebule, sól, pieprz

- dodatkowo:

  • folia spożywcza
  • olej rzepakowy/kokosowy
6-8 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Wiosna wege"
Okładka książki "Wiosna wege"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?