Węgierski boeuf Strogonow

Nowa odsłona znanego dania.

Boeuf Strogonow
Boeuf Strogonow123RF/PICSEL

Składniki

80 dag polędwicy wołowej, 25 dag małych pieczarek, 2 łodygi selera naciowego, zielona papryka, łyżka sosu worcester, szklanka śmietany, łyżka mąki, 2 szklanki bulionu, łyżeczka tymianku, słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 łyżki musztardy, liść laurowy, sól, pieprz, 1/3 szklanki słodkiego sherry, duża biała cebula, olej.

Przygotowanie

Mięso pokrój w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na połówki lub ćwiartki, paprykę w paski a łodygi selera w cienkie plastry. Na oleju podsmaż mięso i cebulę, oprósz mąką, zasmaż, przełóż do rondla. Ma tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki. Zalej bulionem, zagotuj, przelej do mięsa. Dodaj przypraw, sherry, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sos worcester. Przykryj duś na małym ogniu ok. 40 min. Następnie dodaj seler i paprykę. Duś jeszcze 40 min. Na koniec wymieszaj ze śmietaną.

Chow mein z kurczakiemInteria Kulinaria
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas