Węgierskie leczo

Kabaczki obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki.

Węgierskie leczo
Węgierskie leczoPicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • 2 średnie kabaczki
  • czerwona papryka
  • duża cebula
  • 20-30 dag wędliny
  • 1/2 kg pomidorów
  • papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kabaczki obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Wędlinę i cebulę pokroić w kostkę.

2. Kabaczki, paprykę i pomidory podlać wodą i dusić. Wędlinę podsmażyć z cebulą, dodać do duszących się warzyw. Podgotować razem do miękkości, dolewając wody według potrzeby. Doprawić do smaku.

Czas przygotowania: ok. 40 minut

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas