Składniki na 12 porcji: - 175 g masła lub margaryny, - 1 szczypta soli, - 1 paczka cukru waniliowego, - 150 g brązowego cukru, - 4 jajka, - 330 g mąki, - 1 proszku do pieczenia, - 5 łyżek mleka, - 1 tabliczka (100 g) mlecznej czekolady, - 24 kolorowe foremki papierowe, - 2 łyżki polewy i kolorowe słodycze do dekoracji Przygotowanie: Tłuszcz, sól, cukier waniliowy i cukier wyrobić za pomocą robota kuchennego. Kolejno dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo na przemian z mlekiem. Czekoladę utrzeć i wmieszać do ciasta. Papierowe foremki układać w formie do muffin rozdzielić do nich ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku (200 st. C) przez ok 25 minut. Po wyjęciu odstawić do ostudzenia. Buźki klaunów formować przy pomocy polewy i kolorowych słodyczy. Czas przygotowania 40 minut Jedna porcja zawiera 1380 kJ/330 kcal