Weź z lodówki torebkę i dodaj dwa składniki. Szybszego obiadu nie zrobisz

Torebka ryżu zalega w lodówce? Wyczaruj z niej alternatywę dla babcinych mielonych
Torebka ryżu zalega w lodówce? Wyczaruj z niej alternatywę dla babcinych mielonych123RF/PICSEL

Kotlety ryżowe: gratka do eksperymentów

Zobacz również:

    Wyciągnij z lodówki i bierz się do pracy

    Biały ugotowany ryż o lekko kleistej konsystencji równomiernie rozłożony w garnku lub misce.
    Ostudzony ryż jest zdrowszy, ponieważ zawiera skrobię oporną, idealną dla jelit123RF/PICSEL
    • 250 g ryżu ugotowanego na sypko,
    • 2 jajka (surowe),
    • 1 cebula,
    • bułka tarta,
    • olej do smażenia,
    • sól i pieprz.

    Zobacz również:

      Pamiętaj o tym, podczas przygotowywania kotletów ryżowych

      Złociste kulki smażone na głębokim tłuszczu z widocznymi ziołami i przyprawami, ułożone na ciemnym talerzu.
      Z masy możemy również uformować pulpeciki i usmażyć je w głębokim tłuszczufrom_my_point_of_view@yahoo.com123RF/PICSEL

      Zobacz również:

        Dania kuchni azjatyckiej, w tym miska z gotowanym ryżem, miska z zielonymi warzywami posypanymi solą oraz talerz z grillowanym mięsem w sezamie, surówką z marchewki i cytryną.
        Poznaj przepisy, które łączą smak, zdrowie i domowe ciepłoCanva ProINTERIA.PL
        "Ewa gotuje": Żurek z leśnymi grzybamiPolsat