Wyglądają jak bułka tarta, smakują jak parmezan. Włącz do diety dla jelit i odporności

InteriaKobieta Redakcja

Dlaczego warto jeść płatki drożdżowe? Przysmak nie tylko dla wegan
Dlaczego warto jeść płatki drożdżowe? Przysmak nie tylko dla weganOlga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Płatki drożdżowe - co to za produkt?
  2. Wegański parmezan, czyli jak smakują płatki drożdżowe?
  3. Czy płatki drożdżowe są zdrowe?
  4. Jedz dla odporności i niskiego cholesterolu
  5. Kto powinien uważać na płatki drożdżowe?
  6. Jak wykorzystać je w kuchni? Płatki drożdżowe to przykład uniwersalności

Płatki drożdżowe - co to za produkt?

Wegański parmezan, czyli jak smakują płatki drożdżowe?

Zbliżenie na drewnianą miskę wypełnioną żółtymi płatkami drożdżowymi, które mają sypką strukturę i charakterystyczny kolor.
Płatki drożdżowe to bogate źródło białka, niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmuBrent Hofacker123RF/PICSEL

Czy płatki drożdżowe są zdrowe?

Jedz dla odporności i niskiego cholesterolu

Zobacz również:

Kto powinien uważać na płatki drożdżowe?

  • uczulone na drożdże;
  • z przerostem Candida - u pacjentów z chorobami grzybiczymi mogą nasilać objawy;
  • z dną moczanową - ze względu na zawartość puryn;
  • z nietolerancją histaminy - mogą nasilać reakcje alergiczne.

Jak wykorzystać je w kuchni? Płatki drożdżowe to przykład uniwersalności

Okrągłe, lekko przypieczone pączki ułożone na stole oraz w szklanym słoiku, w tle fioletowy napis kuchnia i logo interia kobieta.
Poznaj przepisy, które łączą smak i domowe ciepłoCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": MarchwiakPolsat