Reklama

Wielkanocne roladki schabowe z serem żółtym i wiosennym sosem

Takie połączenie sprawi, że mięso będzie bardziej wyraziste w smaku!

Składniki

  • schab bez kości (4 kotlety)
  • garść świeżego szpinaku
  • 8 plasterków sera żółtego np. Gouda MSM Mońki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju

Składniki na sos wiosenny

  • 100 g śmietankowego serka topionego np. MSM Mońki (4x25 g, mini-czteropak)
  • 250 ml śmietanki słodkiej 18%
  • garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).Przed podaniem rozkroić i polać sosem. 
Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy