Wielkanocne roladki schabowe z serem żółtym i wiosennym sosem

Takie połączenie sprawi, że mięso będzie bardziej wyraziste w smaku!

Roladki schabowe
Roladki schabowemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).Przed podaniem rozkroić i polać sosem. 
Smacznego!

Roladki z kurczaka z suszoną śliwkąInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas