Ciasto: - 4 jajka, - 175 g mąki pszennej, - 50 g mąki ziemniaczanej, - 175 g cukru, - 100 ml oleju, - 100ml mleka, - 1 cukier waniliowy, - 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: -0 ,5 lt mleka, - 1 duży budyń czekoladowy, - 1 kostka margaryny, - 3 łyżki cukru, - 1 słoik konfitury żurawinowej Przygotowanie: Żółtka ubić z 4 dag cukru i cukrem waniliowym na puch. Do ubitej masy dodawać na przemian partiami olej, mleko i wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą z resztą cukru pianę z białek. Delikatnie wymieszać i wylać masę do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy. Piec w nagrzanym do temperatury 180 st. C piekarniku przez 50-60 min. Budyń ugotować w mleku z dodatkiem cukru, schłodzić. Margarynę utrzeć do białości z cukrem pudrem i połączyć, cały czas ucierając, z zimnym budyniem. Zimne ciasto przekroić na 3 części, dwie spodnie posmarować cienko konfiturami i częścią kremu. Ciasto złożyć i wysmarować wierzch kremem, zostawiając trochę do dekoracji. Dekorować pozostawionym kremem i żurawinami. Czas przygotowania: 1,5 h. Przepis na 12 porcji.