Wietnamska zupa ze śliwkami kalifornijskimi, imbirem i cebulą dymką

Zupa wietnamska
Zupa wietnamskamateriały prasowe

Składniki

  • 750 ml bulionu z indyka/kurczaka
  • 100 ml soku ze śliwek kalifornijskich
  • 50 g suszonych grzybów
  • 3 plastry świeżego korzenia imbiru
  • 2 ząbki czosnku, rozdrobnione
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/4 łyżeczki suszonych zgniecionych chilli
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 300 g gotowanego rozdrobnionego mięsa indyczego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 dymki, posiekane
  • 50g pędów bambusa
  • 1 garść posiekanej świeżej kolendry (opcjonalnie)
  • 1 garść rozgniecionych solonych orzeszków ziemnych
  • 1 limonka

Sposób przygotowania

Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?