Wieżyczki z wędzonym filetem

Idealna na spotkanie w rodzinnym gronie

Warstwowa sałatka
Warstwowa sałatka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Składniki sosu dobrze wymieszaj. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Ugotuj w lekko osolonej wodzie, wyjmij. Cebulę upraż na 1 łyżce oleju. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki. 

2. Mięso, warzywa, białka i żółtka jajek (osobno) potnij w małą kostkę. Każdy składnik oddzielnie wymieszaj z porcją sosu. Żółtka dodatkowo oprósz kurkumą, przemieszaj.

3. Metalowe obręcze posmaruj olejem. Ułóż je na talerzykach. Do każdej włóż po porcji ziemniaków, kurczaka, cebulki, sera, marchewki, żółtek i białek. Dociśnij, by warstwy się połączyły.  

4. Talerzyki z sałatką wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Granat rozetnij, wybierz miąższ. Przed podaniem każdą porcję sałatki posyp ziarenkami granatu. Ostrożnie zdejmij obręcze.

Sałatka warstwowaInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas