Wigilia po staropolsku

Karp z migdałami
Karp z migdałami123RF/PICSEL

Karp w migdałach

Składniki

  • 1 kg karpia
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • marchewka
  • pół litra piwa
  • 1 suszony grzyb
  • 2 cebule
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • cytryna
  • skórka z chleba żytniego
  • łyżka masła
  • sól
  • łyżka mąki
  • kieliszek wina
  • płatki migdałów

Sposób przygotowania

Zupa grzybowa
Zupa grzybowa123RF/PICSEL

Zupa grzybowa

Składniki

  • 12 suszonych grzybów
  • włoszczyzna
  • 3 cebule
  • listek laurowy
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

- pierożki

  • 2 szklanki mąki
  • sól

Sposób przygotowania

Paszteciki grzybowe
Paszteciki grzybowe123RF/PICSEL

Paszteciki z grzybami

Składniki

  • funt (2 szklanki) mąki
  • pół funta (kostka) masła
  • 2 jajka

- farsz

  • 10 suszonych grzybów
  • łyżka śmietany
  • 30 dag wątróbki z ryb
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 kg pieczarek
  • sól
  • jajko
  • pieprz
  • cebula
  • sezam

Sposób przygotowania

Ekspresowy przepis na pasztecikiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?