Reklama

Reklama

Wigilijny kompot z suszu

Dla wielu to nieodłączny element świętowania i ulubiony bożonarodzeniowy napitek. Kompot z suszu ma bardzo wyrazisty, oryginalny smak, który można nieco tonować słodem oraz dodatkami.

Składniki

  • 150 g suszonych śliwek
  • 50 g suszonych jabłek
  • 30 g suszonych jabłek
  • 2-3 plasterki pomarańczy
  • 4 goździki
  • 1 gwiazdka anyżu
  • kawałek laski cynamonu (ok. 1 cm)
  • 4 łyżki cukru

1. Wszystkie suszone owoce umieszczamy w dużym garnku i zalewamy dwoma litrami chłodnej wody. Całość zostawiamy na dwie godziny, aby "odstała".

2. Po tym czasie dodajemy przyprawy i plasterki pomarańczy. Gotujemy kompot pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 min. Zostawiamy do przestygnięcia.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje