Reklama

Reklama

Wiosenne kanapki z kiełkami groszku, kaparami i pasztetem

Codzienne kanapki wcale nie muszą być nudne i wystarczy odnaleźć nowe, ciekawe połączenia smakowe, by zwykłą kromkę w kilka chwil zmienić w apetyczny kęs.

Składniki

  • bagietka razowa
  • słoiczek pasztetu z kaczką (np. Pasztet Dworski z kaczką Profi)
  • 4 owoce marynowanych kaparów
  • mix sałat
  • ½ awokado
  • ¼ żółtej papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Bagietkę pokroić i włożyć do tostera na ok. 1 minutę. Kapary, awokado i paprykę pokroić. Po wyjęciu z tostera bagietkę posmarować pasztetem. Na wierzchu ułożyć kawałki kaparów, żółtej papryki i kiełki groszku. Obok wyłożyć mix sałat oraz plastry awokado. Sałatę delikatnie skropić oliwą z oliwek.

Reklama

Smacznego!


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje