Wiosenne kanapki z kiełkami groszku, kaparami i pasztetem
Codzienne kanapki wcale nie muszą być nudne i wystarczy odnaleźć nowe, ciekawe połączenia smakowe, by zwykłą kromkę w kilka chwil zmienić w apetyczny kęs.

Składniki
- bagietka razowa
- słoiczek pasztetu z kaczką (np. Pasztet Dworski z kaczką Profi)
- 4 owoce marynowanych kaparów
- mix sałat
- ½ awokado
- ¼ żółtej papryki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Bagietkę pokroić i włożyć do tostera na ok. 1 minutę. Kapary, awokado i paprykę pokroić. Po wyjęciu z tostera bagietkę posmarować pasztetem. Na wierzchu ułożyć kawałki kaparów, żółtej papryki i kiełki groszku. Obok wyłożyć mix sałat oraz plastry awokado. Sałatę delikatnie skropić oliwą z oliwek.
Smacznego!