Reklama

Reklama

Wiosenne kanapki z zieloną pastą

Nie masz pomysłu na śniadanie dla rodziny? Proponujemy kanapki z pyszną pastą.

Składniki:


  • 3 dojrzałe awokado
  • 20 dag startego parmezanu
  • ½  puszki groszku zielonego
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 10 listków bazylii
  • kilka listków mięty sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny
  • 6 jaj przepiórczych
  • opakowanie chleba kanapkowo-tostowego (np. Dan Cake)

Reklama


Przygotowanie:

Groszek odsączmy z zalewy. Dodajemy do miski, a wraz z nim wydrążone awokado, starty parmezan oraz listki mięty i bazylii. Całość blendujemy. Na końcu dodajemy jogurt i mieszając doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Pastę odkładamy na chwilę do lodówki, aby smaki się przeszły. W dalszej kolejności smażymy jaja przepiórcze.

Rozgrzewamy patelni i rozpuszczamy na niej masło. Lekko redukujemy stopień nagrzania i wbijamy jajka. Smażymy je do momentu, aż białko się zetnie, a brzegi zrumienią. Gotowe - zdejmujemy łopatką z patelni, tak by nie uszkodzić żółtek. Z chleba kanapkowo-tostowego Dan Cake wycinamy "serca". Na każdej kromeczce rozsmarowujemy zieloną pastę, a na wierzchu układamy sadzone jajko. Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: pasta do kanapek

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje