Wiosenne ruloniki szynkowe z nadzieniem chrzanowym - Ewa
12 plastrów szynki wędzonej gotowanej, 8 łyżek śmietany kremówki, 4 jajka, 6 rzodkiewek, 4 pieczarki, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki chrzanu żurawinowego, szczypiorek, sól, pieprz
Wykonanie:
1.Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
2.Jajka, szczypiorek, pieczarki drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem.
3.Rzodkiewkę kroimy w kosteczkę.
4.Dodajemy śmietanę, majonez i chrzan żurawinowy.
5.Nakładamy przyrządzony krem na plastry szynki i zwijamy w ruloniki.
6.Nadziewamy ruloniki wykałaczką i układamy liściu sałaty. Doskonale smakują z plasterkiem świeżego ogórka i czerwonej papryki. Smacznego