Reklama

Reklama

Wiosenne zupy

Szpinak, młoda kalarepka, marchewka... Na straganach jest już z czego wybierać! Z dobrze dobranych młodych jarzynek stworzysz przepyszne lekkie dania.

Krem z zielonych jarzyn z szaszłykami

Składniki

  • 1 por, 2 ziemniaki
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 duży brokuł
  • 50 dag szpinaku
  • 1 filet z kurczaka
  • 4 łyżki jogurtu
  • po 2 łyżki pesto zielonego i czerwonego (ze słoika)
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Filet rozetnij na 2 płaty, rozbij je. Przypraw. Jeden z płatów posmaruj zielonym pesto, a drugi - czerwonym. Zwiń. Każdy rulon potnij na 6 plastrów. Przygotuj 4 wykałaczki. Nabij na nie po 3 ślimaczki. Piecz 20 minut w 180 st. 

2. Por, szpinak i brokuł oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz, potnij w kostkę. Warzywa podsmaż na oliwie. Zalej je bulionem. Gotuj przez 20 minut. Zmiksuj. Przypraw solą oraz pieprzem. Rozlej do kokilek. Wlej po 1 łyżce jogurtu, przemieszaj. Zupę podawaj z szaszłykami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje