Wiosenne zupy

Zupa z zielonych warzyw
Zupa z zielonych warzyw123RF/PICSEL

Krem z zielonych jarzyn z szaszłykami

Składniki

  • 1 por, 2 ziemniaki
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 duży brokuł
  • 50 dag szpinaku
  • 1 filet z kurczaka
  • 4 łyżki jogurtu
  • po 2 łyżki pesto zielonego i czerwonego (ze słoika)
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Zupa krem z groszkuINTERIA.TVInteria.tv
Zupa marchewkowa
Zupa marchewkowa123RF/PICSEL

Kalarepkowa z marchewką

Składniki

  • 1 cebul
  • 1 ząbek czosnku
  • po 2 ziemniaki, marchewki i kalarepki
  • 3 łyżki płatków ryżowych
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka
  • po 2 łyżki mąki pszennej oraz kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na zupę krem z marchwiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?