Reklama

Reklama

Wiosna na talerzu

Po długiej zimie z utęsknieniem czekamy nie tylko na ciepłe promienie słońca i pąki na drzewach, lecz także na… powiew wiosny w naszym menu. Kulinarna wiosna to lekkość, kolory przyrody, wyjątkowe smaki i aromaty. Najpiękniejsza pora roku w kuchni może pojawić się w każdej chwili – to takie proste!

Delikatne smaki, zachęcające kolory i mnóstwo kuszących warzyw - oto przepis na idealne wiosenne menu. Teraz łatwo i przyjemnie możesz przygotować pyszne domowe obiady pełne witamin i wartości odżywczych, które pozytywnie pobudzają organizm po okresie zimowym. Proste historie - czyli lekkie zupy urzekają aromatem i smakiem, przywołując na myśl przyrodę budzącą się do życia. Naturalnie i wiosennie - takiej pokusie warto ulec!

Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem

Przygotowanie:

1. Przygotuj 2 litry bulionu na kurczaku. Wrzuć Zupę wiosenną Proste historie i doprowadź do wrzenia. Dodaj szklankę makaronu rurki i 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek. Na końcu dolej kieliszek białego wytrawnego wina. Pozostaw na ogniu dopóki warzywa nie będą miękkie, a makaron ugotowany.

Reklama

2. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Pęczek rzodkiewek umyj, liście drobno posiekaj, a rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj do zupy i serwuj.  


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje