Wiosna w kuchni - czas na zdrowe nawyki!

Lunch z ciecierzycą
Lunch z ciecierzycąmateriały prasowe

Pożywny lunch

Składniki

  • Komosa ryżowa
  • Ciecierzyca w puszce np. marki Sandra
  • ½ awokado
  • Liście szpinaku baby
  • Pomidorki koktajlowe
  • Bataty
  • Słodka papryka
  • Chili
  • Czarny i/lub biały sezam
  • Sól, pieprz
  • Łyżka oliwy
  • Limonka

Sposób przygotowania

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Warzywna przekąska
Warzywna przekąskamateriały prasowe

Warzywna przekąska

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • Opcjonalnie olej do smażenia (można też samosy upiec)
  • Kukurydza w puszce np. marki Sandra
  • Groszek w puszce np. marki Sandra
  • Cebula
  • Przyprawa garam masala
  • Odrobina korzenia imbiru

Sposób przygotowania

Tortille
Tortillemateriały prasowe

Kolacja na ciepło

Składniki

  • Pierś z kurczaka
  • Kukurydza z puszki np. marki Sandra
  • Awokado
  • Ogórek zielony
  • Czerwona cebula
  • Rukola
  • Tortilla pszenna np. marki Sandra
  • Łyżka oleju do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa chili, papryka słodka

Sposób przygotowania

Roladki z tortilli z łososiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?