Reklama

Reklama

Witaminowa zupa paprykowa

Rozgrzeje i dostarczy witamin

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 1 mała papryczka chili
  • duża szczypta ostrej i słodkiej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 ml passaty pomidorowej
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • garść pestek dyni
  • grzanki
  • natka pietruszki lub świeżej kolendry

Przygotowanie:

Cebulę, czosnek i chili posiekaj i przysmaż na oliwie, dodaj przyprawy, a po chwili pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż ok. 10 minut. Gdy papryka lekko zmięknie, dodaj bulion, a po kwadransie passatę. Zagotuj, użyj blendera, aby otrzymać konsystencję kremu. Podawaj zupę z jogurtem, grzankami, pestkami dyni i pietruszką lub kolendrą.

Reklama


Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje