Witrażowy migdałowiec

Pyszne i delikatne ciasto

Ciasto z galaretką
Ciasto z galaretką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Spód: ciasteczka drobno pokrusz, masło rozpuść, wymieszaj z ciasteczkami i migdałami. Foremkę wyłóż folią spożywczą, dno wylep masą, dociśnij. Wstaw do lodówki. 

2. Krem: czekoladę połam na kawałki i rozpuść (najlepiej w kąpieli wodnej). Ostudź. Banany umyj, obierz i zmiksuj, pod koniec porcjami dodając twaróg i czekoladę. Wyłóż na masę ciasteczkową. Wyrównaj wierzch i znów wstaw do lodówki. 

3. Galaretki wymieszaj i rozpuść we wrzątku. Odstaw do ostudzenia. Owoce pokrój, ułóż na cieście. Zalej lekko tężejącą galaretką. Schłodź. Podawaj udekorowane owocami i miętą lub melisą.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas