Witrażowy migdałowiec
Pyszne i delikatne ciasto
Sposób przygotowania
1. Spód: ciasteczka drobno pokrusz, masło rozpuść, wymieszaj z ciasteczkami i migdałami. Foremkę wyłóż folią spożywczą, dno wylep masą, dociśnij. Wstaw do lodówki.
2. Krem: czekoladę połam na kawałki i rozpuść (najlepiej w kąpieli wodnej). Ostudź. Banany umyj, obierz i zmiksuj, pod koniec porcjami dodając twaróg i czekoladę. Wyłóż na masę ciasteczkową. Wyrównaj wierzch i znów wstaw do lodówki.
3. Galaretki wymieszaj i rozpuść we wrzątku. Odstaw do ostudzenia. Owoce pokrój, ułóż na cieście. Zalej lekko tężejącą galaretką. Schłodź. Podawaj udekorowane owocami i miętą lub melisą.