Wołowe roladki
Pyszne roladki z dodatkiem <a href="http://kobieta.interia.pl/dom-i-ogrod/ogrod-i-balkon/news/wiwat-rukola,1116044">rukoli.</a>
- 10 cienkich plasterków pastrami,
- 10 dag rukoli,
- słoiczek pomidorów w oliwie,
- 2 ząbki czosnku,
- 5 dag parmezanu,
- 5 dag orzeszków piniowych,
- łyżka ziarenek kolendry,
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Pomidory zmiksuj w zalewie z dodatkiem rozgniecionego czosnku. Do gładkiej masy dodaj starty parmezan i uprażone orzeszki piniowe oraz utłuczoną kolendrę. Ponownie zmiksuj na dosyć płynną masę. Masę smaruj każdy plaster mięsa. Na nim układaj po 3-4 listki rukoli (powinny wystawiać po obu końcach mięsa), zwiń roladki. Ochłodź.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!
Lubisz wołowinę? Wypróbuj: