Reklama

Reklama

Wołowe roladki

Pyszne roladki z dodatkiem rukoli.

Składniki:

- 10 cienkich plasterków pastrami,
- 10 dag rukoli,
- słoiczek pomidorów w oliwie,
- 2 ząbki czosnku,
- 5 dag parmezanu,
- 5 dag orzeszków piniowych,
- łyżka ziarenek kolendry,
- 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Pomidory zmiksuj w zalewie z dodatkiem rozgniecionego czosnku. Do gładkiej masy dodaj starty parmezan i uprażone orzeszki piniowe oraz utłuczoną kolendrę. Ponownie zmiksuj na dosyć płynną masę. Masę smaruj każdy plaster mięsa. Na nim układaj po 3-4 listki rukoli (powinny wystawiać po obu końcach mięsa), zwiń roladki. Ochłodź.

Reklama

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz wołowinę? Wypróbuj:

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: wołowina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje