Wołowina po burgundzku

Smaczny i sycący obiad.

Wołowina z ziemniakami
Wołowina z ziemniakami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Wołowinę pokrój w kostkę ok. 3 cm. Przesmaż na tłuszczu, na którym smażyłaśboczek tak, by zrumieniła się z każdej strony. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę oraz pokrojoną w talarki marchewkę. Smaż około 5 minut. 

2. Boczek, mięso, cebulę, marchewkę wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Oprósz mąką, wlej wino, bulion, koncentrat, dodaj posiekane ząbki czosnku, zioła. Przykryj i piecz przez ok. 3 godziny w temp. 160°C. Po 2 godzinach wrzuć pieczarki.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas