Wołowina w sałatce z cebulką perlową

Prezentujemy świetny przepis na danie mięsne.

Proste danie obiadowe
Proste danie obiadowe123RF/PICSEL

1. Cebulki osączyć na sitku. Papryki rozciąć, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Paprykę i cebulki wymieszać z sosem słodko- kwaśnym. Liście sałaty pokroić w paseczki. Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w słupki.

2. Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładać mięso. Każdą porcję smażyć ok. 2 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem.

3. Cebulki z papryką oraz sałatę włożyć do 6-8 dużych szklanek (modnych słoiczków). Dołożyć po porcji usmażonej wołowiny. Sałatkę udekorować tymiankiem i papryczkami chili.

Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas