Wołowo - jarzynowe spaghetti
Szybki obiad.
Składniki:
- 40 dag wołowiny
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- czosnek, olej
- 2 cebule, sól
- 1 papryka
- 2 pomidory
- po łyżce mąki i słodkiej papryki
- koncentrat pom., pieprz, 2 listki laurowe
- 1 op. spaghetti
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Oczyść warzywa. Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Czosnek oraz cebulę poszatkuj. Paprykę oczyść z nasion, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, pokrój w kostkę.
2. W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć mięso, oprósz je mąką i słodką papryką, obsmaż. Dodaj warzywa (prócz pomidorów). Smaż kilka minut. Zalej 3 szklankami wody. Dodaj 2 listki laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
3. Wrzuć pomidory. Gotuj jeszcze 10 minut. Gulasz dopraw do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Polej ugotowane wg przepisu spaghetti.