Wołowo - jarzynowe spaghetti

Szybki obiad.

Spaghetii od lat ma swoich fanów w Polsce
Spaghetii od lat ma swoich fanów w Polsce123RF/PICSEL

Składniki:

  • 40 dag wołowiny
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • czosnek, olej
  • 2 cebule, sól
  • 1 papryka
  • 2 pomidory
  • po łyżce mąki i słodkiej papryki
  • koncentrat pom., pieprz, 2 listki laurowe
  • 1 op. spaghetti

Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Oczyść warzywa. Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Czosnek oraz cebulę poszatkuj. Paprykę oczyść z nasion, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, pokrój w kostkę.

2. W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć mięso, oprósz je mąką i słodką papryką, obsmaż. Dodaj warzywa (prócz pomidorów). Smaż kilka minut. Zalej 3 szklankami wody. Dodaj 2 listki laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.

3. Wrzuć pomidory. Gotuj jeszcze 10 minut. Gulasz dopraw do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Polej ugotowane wg przepisu spaghetti.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas