Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej

Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, podawany z komosą ryżową i kurczakiem.

Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem
Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiemmateriały prasowe

Składniki:
- 2 pełnoziarniste tortille pszenne (124g)
- 1/3 szklanki suchej, czerwonej komosy ryżowej (60g)
- 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego (80g)
- 2 łyżki musu ze śliwki kalifornijskiej (5 śliwek kalifornijskich - ok. 50g + 2 łyżki wody)
- 100g piersi z kurczaka grillowanej z ziołami
- 1 łyżka pestek słonecznika (10g)
- garść liści rukoli (20g)
- 1 pomidor malinowy (170g)
- sól, pieprz do smaku

2 porcje

Czas przygotowania: 15 minut

Dzień wcześniej: zgrillować pierś z kurczaka, ugotować komosę.

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. W niewielkim pojemniku blendujemy śliwki kalifornijskie z wodą.

Przygotowujemy sos: mus ze śliwek mieszamy z jogurtem greckim. W misce mieszamy dokładnie kurczaka, komosę i sos. Na tortillę wykładamy liście rukoli, nadzienie z komosy i ósemki pomidora. Posypujemy nasionami słonecznika, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy.

Przepis autorstwa dietetyczki Barbary Dąbrowskiej-Górskiej.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas