Wrap z porem i wędzonka
Smaczne urozmaicenie codziennych posiłków
Składniki:
- opakowanie wrapów
- 2 opakowania serka wiejskiego (każde 200 g)
- łyżka jogurtu greckiego
- 150 g wędzonki
- mały por
- sól i pieprz
- majonez lub gęsty jogurt do posmarowania wrapów
Przygotowanie:1. Wymieszaj w misce serek, pokrojony por, jogurt. Dodaj sól i pieprz do smaku.
2. Pokrój wędzonkę w wąskie paski.
3. Przygotuj wrapy według przepisu na opakowaniu. Po podgrzaniu każdy rozłóż na talerzu, posmaruj majonezem lub jogurtem. Jeżeli smak wydaje ci się zbyt mało aromatyczny, możesz do jogurtu dodać posiekany ząbek czosnku.
4. Nałóż na środek placka niewielką łyżkę twarogu z porem, połóż na wierzchu kilka kawałków wędzonki. Zroluj wrapa i przekrój na pół.