Wrap z porem i wędzonka

Smaczne urozmaicenie codziennych posiłków

Wrap
Wrap123RF/PICSEL

Składniki:

  • opakowanie wrapów
  • 2 opakowania serka wiejskiego (każde 200 g)
  • łyżka jogurtu greckiego
  • 150 g wędzonki
  • mały por
  • sól i pieprz
  • majonez lub gęsty jogurt do posmarowania wrapów

Przygotowanie:1. Wymieszaj w misce serek, pokrojony por, jogurt. Dodaj sól i pieprz do smaku.

2. Pokrój wędzonkę w wąskie paski.

3. Przygotuj wrapy według przepisu na opakowaniu. Po podgrzaniu każdy rozłóż na talerzu, posmaruj majonezem lub jogurtem. Jeżeli smak wydaje ci się zbyt mało aromatyczny, możesz do jogurtu dodać posiekany ząbek czosnku.

4. Nałóż na środek placka niewielką łyżkę twarogu z porem, połóż na wierzchu kilka kawałków wędzonki. Zroluj wrapa i przekrój na pół.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas