Wszystko o szybkich przekąskach
Sprawdzone rady gospodyń domowych.
1. Gruszki możesz nadziać serkiem wymieszanym z wędzoną szynką, wędzonym łososiem lub posiekaną rzodkiewką.
2. Przygotowując wytrawne babeczki dodaj do ciasta odrobinę ulubionych suszonych przypraw. Nadasz im wytrawny lub ostry smak.
3. Farsz do babeczek nakładaj bezpośrednio przed podaniem, inaczej sok z pomarańczy i odrobina sosu mogą delikatnie rozmoczyć ciasto i będzie się ono rozpadać.
4. Jeśli chcesz, żeby sos do sałatki z awokado wyszedł delikatniejszy, zamiast jogurtu naturalnego o lekko kwaśnym smaku dodaj śmietanę, najlepiej 18 proc.
5. Do babeczek możesz zrobić pastę z awokado. Zmiksuj ją z ugotowanymi jajkami, przecierem pomidorowym i sokiem z cytryny.