Wyborny suflet

Z dodatkiem syropu cynamonowego smakuje rewelacyjnie!

Suflet
Suflet123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Dwie łyżki cukru rozpuść w małej ilości wody i zagotuj z dodatkiem przełamanej laski cynamonu. Gdy uzyskasz gęsty syrop, wlej porto. Kawę rozpuszczalną rozcieńcz niewielką ilością wody i zagotuj z dwiema łyżkami cukru, by uzyskać konsystencję syropu. Ostudź. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem 1 łyżki cukru. Żółtka połącz z dwiema łyżkami syropu kawowego. Dodaj kawę mieloną i delikatnie wymieszaj z pianą białkową. Kokilki posmaruj masłem. Wlej do nich masę i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Suflet podawaj z gorącym syropem cynamonowym i kandyzowaną wiśnią oprószony cukrem pudrem.

Kruche ciasto z owocami i beząInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas