Wyjątkowo smaczne mielone

Przygotowanie w ten sposób smakują wyjątkowo. Zawsze się udają!

Kotlety mielone
Kotlety mielone123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebulkę drobno posiekaj, podsmaż do uzyskania złotego koloru. Połowę bułki zamocz dokładnie w wodzie lub mleku, odciśnij z płynu, rozdrobnij i dodaj do miski z mięsem mielonym, dokładnie wymieszaj. Wbij jedno jajko, dodaj przestudzoną cebulkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrabiaj całość rękoma, dokładnie mieszając, aby wszystko składniki ze sobą się połączyły. Dodaj przyprawy. Z mięsnej masy formuj kotlety, najpierw w formie kulek, potem nieco spłaszczaj. Obtocz kotlety w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni pokrytej tłuszczem z obu stron.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas