Wyraziste cannelloni ze szpinakiem
Aktualizacja
Cannelloni ze szpinakiem to bardzo efektowne danie włoskie, które na pewno zachwyci rodzinę. Aksamitny w smaku makaron nadziewany pysznym farszem, znajdzie uznanie również w polskich domach. Cannelloni ze szpinakiem do doskonała propozycja dla fanów włoskiej kuchni.
Cannelloni ze szpinakiem - przygotowanie
Pokrojone cebulę i czosnek podsmaż na patelni i duś kwadrans z passatą pomidorową.
Dopraw do smaku. Rozmrożony i odsączony szpinak wymieszaj z ricottą, jajkiem, solą i gałką.
Tym farszem napełnij makaronowe rurki. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i polej sosem pomidorowym. Piecz ok. pół godziny w 180 stopniach.
Na ostatnie 5 minut w piekarniku możesz posypać z wierzchu cheddarem, parmezanem lub innym serem.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: