Wyraziste cannelloni ze szpinakiem
Cannelloni ze szpinakiem to bardzo efektowne danie włoskie, które na pewno zachwyci rodzinę. Aksamitny w smaku makaron nadziewany pysznym farszem, znajdzie uznanie również w polskich domach. Cannelloni ze szpinakiem do doskonała propozycja dla fanów włoskiej kuchni.

Składniki
- Opakowanie makaronu cannelloni
- Szpinak mrożony
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Opakowanie sera ricotta
- 50 g passaty pomidorowej
- Jajko
- parmezan do posypania
- pieprz
- sól
- czerwona papryka w proszku
Cannelloni ze szpinakiem - przygotowanie
Pokrojone cebulę i czosnek podsmaż na patelni i duś kwadrans z passatą pomidorową. Dopraw do smaku. Rozmrożony i odsączony szpinak wymieszaj z ricottą, jajkiem, solą i gałką. Tym farszem napełnij makaronowe rurki. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i polej sosem pomidorowym. Piecz ok. pół godziny w 180 stopniach. Na ostatnie 5 minut w piekarniku możesz posypać z wierzchu cheddarem, parmezanem lub innym serem.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: