Reklama

Reklama

Wyraziste cannelloni ze szpinakiem

Cannelloni ze szpinakiem to bardzo efektowne danie włoskie, które na pewno zachwyci rodzinę. Aksamitny w smaku makaron nadziewany pysznym farszem, znajdzie uznanie również w polskich domach. Cannelloni ze szpinakiem do doskonała propozycja dla fanów włoskiej kuchni.

Składniki

  • Opakowanie makaronu cannelloni
  • Szpinak mrożony
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Opakowanie sera ricotta
  • 50 g passaty pomidorowej
  • Jajko
  • parmezan do posypania
  • pieprz
  • sól
  • czerwona papryka w proszku

Cannelloni ze szpinakiem - przygotowanie

Pokrojone cebulę i czosnek podsmaż na patelni i duś kwadrans z passatą pomidorową. 

Dopraw do smaku. Rozmrożony i odsączony szpinak wymieszaj z ricottą, jajkiem, solą i gałką. 

Tym farszem napełnij makaronowe rurki. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i polej sosem pomidorowym. Piecz ok. pół godziny w 180 stopniach. 

Na ostatnie 5 minut w piekarniku możesz posypać z wierzchu cheddarem, parmezanem lub innym serem.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Risotto z warzywami

Reklama

Domowa pizza

Pizza w czterech smakach

Zobacz również:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: cannelloni | szpinak | Cannelloni ze szpinakiem | kuchnia włoska

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy