Wyraziste cannelloni ze szpinakiem

Aktualizacja

Cannelloni ze szpinakiem to bardzo efektowne danie włoskie, które na pewno zachwyci rodzinę. Aksamitny w smaku makaron nadziewany pysznym farszem, znajdzie uznanie również w polskich domach. Cannelloni ze szpinakiem do doskonała propozycja dla fanów włoskiej kuchni.

cannelloni ze szpinakiem to jeden z przysmaków kuchni włoskiej
cannelloni ze szpinakiem to jeden z przysmaków kuchni włoskiej 123RF/PICSEL

Cannelloni ze szpinakiem - przygotowanie

Pokrojone cebulę i czosnek podsmaż na patelni i duś kwadrans z passatą pomidorową. 

Dopraw do smaku. Rozmrożony i odsączony szpinak wymieszaj z ricottą, jajkiem, solą i gałką. 

Tym farszem napełnij makaronowe rurki. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i polej sosem pomidorowym. Piecz ok. pół godziny w 180 stopniach. 

Na ostatnie 5 minut w piekarniku możesz posypać z wierzchu cheddarem, parmezanem lub innym serem.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

Pizza z patelni - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas