Reklama

Reklama

Wytrawna gruszka z serem kozim i orzechami włoskimi

Zaskakująca formą i smakiem przystawka.

Składniki

  • 4 duże gruszki
  • 150 g sera koziego
  • 100 g orzechów włoskich np. Bakalland
  • 100 g szpinaku baby
  • 4 łyżki płynnego miodu

Sposób przygotowania:

Reklama

Gruszki myjemy i przecinamy na trzy części wydrążając z nich miąższ i pestki. Następnie w osobnym naczyniu mieszamy z sobą liście szpinaku, posiekane orzechy włoskie, rozdrobniony kozi ser, miód i pozostały miąższ z gruszki. Gotowe nadzienie przekładamy do podstawy gruszki, następnie układamy kolejną warstwę, przykrywamy wszystko górą gruszki i spinamy wykałaczką.

Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut. Gruszka najlepiej smakuje podana zaraz po upieczeniu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje