Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami

Sezon na dynię w pełni. Polecamy wyjątkową tartę, która zachwyca i wyglądem, i smakiem.

Taka tarta zachwyca swoim smakiem.
Taka tarta zachwyca swoim smakiem. materiał zewnętrzny

Składniki:

  • 1 dynia Hokaido
  • 40 g sera koziego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
  • Świeże zioła do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem. Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas