Wytrawne babeczki z bryndzą i szczypiorkiem

Na przekąskę lub jako dodatek do dania głównego

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Boczek pokrój w kostkę i wysmaż go na patelni. Osącz na papierowym ręczniku. Liście jarmużu umyj, osusz i porwij na kawałki, pozbywając się grubych łodyg. Mąkę, sodę, sól i pieprz przesiej do miski.W osobnym naczyniu połącz mleko, olej i jajka. Dodaj do suchych składników, wymieszaj, wrzuć boczek i jarmuż. Nakładaj po łyżce ciasta do foremek na babeczki, dodaj po łyżeczce bryndzy, posyp natką i przykrywaj kolejną porcją ciasta (do 3/4 wysokości foremek). Piecz w temp. 180 stopni C przez ok. 30 minut.

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas