Wytrawne gofry ze szparagami

Gofry
Gofrymateriały prasowe

Składniki

  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki jaglanej (można przy pomocy silnego malaksera zmielić kaszę jaglaną)
  • garść szpinaku baby
  • 1 łyżka nasion siemienia lnianego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

- dodatki

  • 2 jajka
  • szparagi
  • pomidory
  • ewentualnie inne ulubione warzywa
  • świeża bazylia i koper
  • kiełki, np. rzodkiewki (lub inne pikantne)
  • 2 łyżki octu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • dodatkowo olej do posmarowania gofrownicy

Sposób przygotowania

Przepis na najlepsze gofryInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?