Wytrawne muffiny na trzy sposoby

Muffinki są doskonałą alternatywą dla kanapek. Jeśli nie chcemy codzienne do pracy zabierać bułki z dodatkami, a na ulubioną jajecznicę nie mamy rano czasu, to możemy dzień wcześniej przygotować wytrawne babeczki, które doskonale zaspokoją nasz apetyt.

Muffinki wegetariańskie

Składniki

  • 2 jajka
  • Kiełki fasoli mung np. marki Sandra
  • Szczypiorek
  • Pomidor
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy i dodajemy łyżkę kiełków fasoli, posiekany szczypiorek (zostawiamy trochę do posypania) oraz pokrojoną twardą część pomidora (bez wodnej części z nasionami). Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Masą wypełniamy silikonowe kokilki i pieczemy w piekarniku przez ok. 15 minut. Po wyjęciu posypujemy pozostałym szczypiorkiem.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje