Wytrawny koktajl pomidorowy
Są nie tylko orzeźwiające - to też prawdziwe bomby witaminowe. I sposób na przemycenie warzyw domownikom, którzy ich nie lubią. Pietruszka czy seler w koktajlu smakują zupełnie inaczej!

Składniki:
- 2 duże pomidory (najlepiej malinowe lub bycze serce)
- 200 ml wody
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1/2 małej papryczki chili
- 1 łyżka orzeszków pinii
- sól, pieprz
- garść rukoli
- garść bazylii
Sposób przygotowania:
Pomidory obierz ze skórki: delikatnie natnij je na czubkach i zanurz na 10 minut we wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie - wtedy skórka łatwo oddzieli się od miąższu. Pokrój je w grubą kostkę i miksuj z resztą składników do uzyskania jednolitej konsystencji. Napój najlepiej smakuje lekko schłodzony!